Pirlo & Daiwa – vzrejno dovoljenje

Pirlo Golobov in Daiwa vom Oberkrain sta to jesen uspešno opravila prvo stopnjo izpitov ki jih naši psi potrebujejo za vzrejno dovoljenje – izpit BH-VT. 
Od 2.12 naprej tako oba izpolnjujeta  pogoje za vzrejo, prihodnje leto pa so v planu še višji  (IGP) izpiti.
V naslednjih, prihajajočih leglih bo tako oče verjetno večine naših mladičkov Pirlo, prav se mi namreč zdi prav, da se da priložnost reprodukcije tudi kvalitetnim psom slovenske vzreje, še posebej če le ti izvirajo iz domače psarne. Največja želja vsakega vzreditelja je utrditi in doprinesti dodatne pozitivne lastnosti na svoje pse skozi linije, za katere se trudi več že generacij. Pirlo je namreč po nekaj letih zagotovo anatomsko najboljši pes razstavne linije iz naše vzreje, in prepričan sem da bo sposoben še dodatno dvigniti nivo psov naše psarne.
Prav tako pa je za mene osebno poseben primer Daiwa, saj je prva psica delovne linije v naši psarni, kar pomeni da bo tudi prva psica delovne linije ki bo uporabljena za vzrejo pri nas (v naši psarni).

Oba sta, vsak na svojem področju, zelo kvalitetna psa, ki bosta zagotovo vsak na svoj način obogatila vzrejo psarne Golobove.
Veselimo se videti, kakšni bodo njuni potomci🥰