Mesec dni v Nemčiji

Več kot mesec dni se nisem javil tu na spletni strani. Prvi razlog je ta, da sem hotel, pa ni šlo – hecal me je dostop do spletne strani, drugi razlog pa je da enostavno nisem imel časa. 
Takoj po opravljenem izpitu IPO1 z Negusom sem namreč spakiral kovčke in na povabilo gospe Margit van Dorssen, svetovno znane sodnice in vzrediteljice – lastnice psarne “von Arlett” v želji po pridobitvi čimveč znanja in izkušenj, odšel v Köln. Gospa van Dorssen je torej tudi lastnica plemenjaka Maxa, s katerim smo opravili zadnjo tujo paritev v naši psarni. Kljub temu da si težko odtržem čas od svojih psov, sem se odločil da v Kölnu ostanem mesec dni. Ne le, da je bil ta mesec zame izjemen, kar se tiče znanja in izkušenj ki sem jih pridobil… takšnemu povabilu gospe van Dorssen – temu se pač ne reče ne! Z Margit sva odlično sodelovala, pomagal sem pri oskrbi, treningih, šolanju, pripravah na razstave in vodenju njenih psov, ona pa mi je kot zelo uspešna vzrediteljiva, dolgoletna sodnica in odlična poznavalka anatomije, ter nasploh ena največjih strokovnjakov za nemške ovčarje na svetu, nudila neprecenljivo pomoč z nasveti, napotki in znanjem, do kakršnega imajo dostop le redki. Sem neizmerno srečen da sem dobil takšno priložnost saj sem tako imel možnost delati z nekaterimi najboljšimi psi na svetu, nekaterimi najboljšimi vodniki in trenerji, sklepati poznanstva z vplivnimi ljudmi v svetu nemških ovčarjev, gibati se v krogih svetovne elite… skratka: učiti se od najboljših. Ob tem ko pišem to objavo, bi se rad še enkrat zahvalil gospe Margit za fenomenalno izkušnjo ki jo doživijo le redki. Mislim da sem prvi slovenec, ki je imel možnost tako od blizu spoznati tale “cirkus”, ki mu rečemo svetovna elita nemških ovčarjev. 🙂 Izkušnja, ki mi bo vsekakor ostala v spominu do konca življenja. 

Pa seveda ena velika hvala mojemu očetu in nečakinji Patriciji, ki sta, medtem ko mene ni bilo doma, sama skrbela za to da je bilo doma vse OK. Hvalaaa!

 

cesta
Še 2 uri do cilja
alexis
S prijateljem Alexisom iz Čila, na poti na razstavo v Kaldenkirchen
training time
Čas za trening!
bickendorf self
Po treningu, v klubu za nemške ovčarje OG Köln-Bickendorf
svogbickendorf
SV OG Köln-Bickendorf
nightshow

Med nočno razstavo, na kateri je sodila g. van Dorssen in na kateri sem bil z njo v ringu. Super izkušnja! 
essen razstava
Glavna razstava regije (LG) – LG Show Essen – Kupferdreh
jaz max
Z Maxom sva se odlično ujela 🙂 

va5 nederlands
Glavna razstava Nizozemske, kjer je Max Arlett osvojil titulo VA 5
jaz pepperoni

Pepperoni von Arlett, VA1 in zmagovalka razreda delovnih samic na nizozemski vzrejni razstavi!
pepperoni va1
Razglasitev in podelitev pokalov na razstavi 
me darko margit
Še skupinska fotografija preden sem odšel domov. Jaz in Rimini von Arlett, Max von Arlett in njegov trener
Darko Prediger, in Pepperoni von Arlett z vzrediteljico psarne von Arlett, gospo Margit van Dorssen.