Körung, Zagreb, 19.5.2018

Naša Gea je prejšnjo soboto, 19.5.2018, v Zagrebu opravila körung – oziroma po slovensko – nemški vzrejni pregled. To pomeni, da ustreza standardom in pravilom svetovnega matičnega kluba za nemške ovčarje, “SV”. 

Nemški vzrejni pregled obsega oceno zunanjosti in preizkus borbenosti in poguma, ki ga morajo psi opraviti s pozitivno oceno. To pomeni, da morajo ne le telesno, ampak tudi psihično ustrezati zahtevam ki jih je določil SV. Izmed vseh 22 prijavljenih psov (samci in samice), je po mnenju sodnika, daleč najboljše vaje obrambe izmed vseh prikazala ravno Gea. Sodnik, gospod Rainer Mast ji je zelo lep opis namenil tudi za zunanjost. 
Opravljen “körung” pomeni, da je naša Gea izpolnila najzahtevnešji preizkus za vzrejo v svetu nemških ovčarjev, in je enakovredna psom v nemčiji. Njeni potomci bodo torej vzrejeni v skladu z najvišjimi zahtevami v vzreji nemških ovčarjev. Bravo Gea!!
Hvala tudi Gregorju Teranu in Anžetu Novaku za vse treninge obrambe z nama z Geo. Pripravili smo jo odlično! 🙂 

Hvala tudi Roko Paliću za lepo prezentacijo Gee, in nasploh celi ekipi Zagrebškega GSD kluba za lep, prijeten dogodek in izkazano gostoljubje in prijaznost.
GeaZG1
Čakamo drugi del… 
GeaZG2
Med ocenjevanjem zunanjosti
GeaZG3
Med preizkusom poguma, Gea čuva markerja