VITAMIN-C

30,00 

Vitamin C izboljšuje delovanje imunskega sistema, pomaga pri razvoju kolagena in razvoju sklepnega hrustanca. Pomaga tudi kot antioksidant v boju proti prostim radikalom, ki se konstantno tvorijo med metabolizmom kisika v telesu, ter pri preprečevanju infekcij urinarnega trakta. Zaradi svoje sestave (kalcijev askorbat) se lahko uporablja tudi pri živalih z občutljivejšim želodcem.

Opis

Vitamin C podpira številne funkcije v telesu. Krepi imunski sistem in vsebuje antioksidante, ki ščitijo telo pred prostimi radikali, ki nastanejo med presnovo.

Prosti radikali so atomi, ioni, molekule ali kompleksi, ki so zelo reaktivni in nestabilni. Takšne reakcije potekajo nenadzorovano in so za celico škodljive saj jo poškodujejo, posledice pa so lahko različna obolenja. Količina prostih radikalov se poveča pod vplivom različnih (škodljivih) dejavnikov kot so povečana aktivnost, stres, zaužite snovi (konzervansi, pesticidi, umetna barvila) in tudi staranje. Raziskave dokazujejo, da antioksidanti pomagajo pri zmanjševanju tveganje za razvoj raka, sive mrene, pri boleznih srca in žilja in poškodbah tkiv med operacijami. Izboljšujejo tudi delovanje imunskega sistema, povečujejo telesne sposobnosti pri naporih in ohranjajo živčne celice.

Na psih so bile izvedene tudi različne študije o vplivu antioksidantov na telo in um, ki so pokazale, da so se starejši psi, ki so se prehranjevali s hrano obogateno z antioksidanti, naučili bolj zapletene naloge, hitreje in uspešneje, kot tisti, ki so jedli običajno hrano. Imeli so tudi manj sprememb v vedenju, povezanih s kognitivnim upadanjem, kot je npr. pretirano lizanje. Psi, ki so uživali hrano obogateno z antioksidanti, so v visoki starosti tudi lažje prepoznali svoje družinske člane in ostale živali, prav tako so pokazali večjo agilnost.

Poleg vsega tega pa vitamin C pomaga tudi pri tvorbi kolagena, ki je bistvenega pomena za zdrav hrustanec in kosti, odličen pa je tudi kot pomoč zniževanju vrednosti ph v urinu.

Za mlade pse priporočamo kombinacijo vitamina C z našim izdelkom “Zelenoustna školjka” s čimer pomagamo krepiti imunski sistem in podpirati zdravo rast sklepov in kosti v zgodnjih fazah.

Sestavine: kalcijev askorbat
Količina na merilno žličko – 1 g (1 ml) Vitamin C 900 mg
Doziranje
Primešajte k obroku enkrat dnevno (merilna žlička je priložena).
Manjši psi/mački do 10 kg 0,5 merilne žličke
Psi 10-20kg 1 merilna žlička
Psi 20-30kg 1,5 merilne žličke
Psi 30-40kg 2 merilni žlički
Psi 40+ kg 2,5 merilni žlički
 Vsebina izdelka 250 g

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “VITAMIN-C”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja