Herne – nemčija, 10.5.2018

V četrtek, 10.5.2018 smo se z našo Geo Golobovo in Odaxom Golobovim udeležili specialne razstave za nemške ovčarje v mestu Herne na severu nemčije, sodnica je bila gospa Margit van Dorssen.
Ker je bila to naša prva razstava v nemčiji sploh, smo se na pot odpravili s precej skromnimi pričakovanji. No, na koncu se je izkazalo, da rezultata ki smo ju dosegli, sploh nista tako skromna!

Odax, ki je že tretja generacije moje vzreje, je v kategoriji samcev od 12-18 mesecev med skupno 7 prijavljenimi psi dosegel odlično tretje mesto!!! V začetku je bil po predstavitvenem krogu v ring poklican kot četrti, nato pa zaradi svojega harmoničnega gibanja in super temperamenta napredoval za eno mesto. Tako da na koncu, tretje mesto in izjemno veselje! 🙂
 
V zelo močni kategoriji delovnih samic (v ringu jih je bilo skupno kar trinajst!), pa je Gea na koncu z odlično ocena dosegla 6 mesto!! V začetku je bila v ring poklicana celo kot peta, kasneje dva mesta izgubila, a v hitrem krogu brez vrvice (“poleg”) z svojim fantastičnim gibanjem in prikazanim izjemno dolgim korakom zopet pridobila eno mesto. Skupno, 6 mesto od 13! Sem super ponosen nanjo, predstavila se je res vrhunsko!

Omeniti je potrebno tudi, da sta bila hendlerja mojih psov dva super fanta, David Kistler in Mosaab Farag, ki sta ena izmed najboljših vodnikov na svetu. Oba na največjih razstavah redno vodita pse ki se uvrščajo v svetovni vrh in so najvišje kvalitete. Zagotovo je k našemu uspehu pripomoglo tudi perfektno vodenje v ringu. Hvala obema! In hvala tudi mojemu očetu, ki me podpira in mi pomaga. Brez tebe mi nebi uspelo, ata – hvala ti!!   

Po 2600 kilometrih in dveh dnevih smo se domov vrnili izjemno utrujeni, a izjemno zadovoljni. Dosegli smo dva lepa rezultata, na katera smo zelo ponosni in sta za našo psarno velikega pomena!
Spodaj si lahko ogledate video in nekaj utrinkov iz Herneja. 

davidodax
David in Odax ob začetku
odax3mesto
David in Odax, suvereno na tretjem mestu
podium
Tretje mesto!!!! 
mosaabgea
Mosaab in Gea, čakanje pred predstavitvijo

geapociva
Gea, počitek pred začetkom skupnega ocenjevanja
freifolge2

S prikazanim gibanjem v hitrem krogu brez vrvice sva si z Geo priborila 6 mesto
obkoncu
Utrujeni, a srečni 🙂