BSZS – Glavna nemška vzrejna razstava, Nurmberg 2019

V nedeljo se je končala najmočnejša razstava za nemške ovčarje na svetu. Dogodek, na katerega smo se pripravljali praktično celo sezono. Kaj povedati?
Za nas (zame), je bila letošnja posebno. Z našo Atlanto smo sodelovali kot razstavljalci, prvič sem tudi vodil psa v ringu, na velikem stadionu. Ob tem se zahvaljujem mojemu prijatelju Jürgenu Manserju, ki mi je to nalogo zaupal. Upam, da sem zaupanje tudi upravičil.
Na pot smo se odpravili že v četrtek zjutraj, saj je od dopoldneva že potekal prevzem štartnih številk in vpis v tabele za termin posamezne predstavitve pred sodnikom. Po opravljeni posamični predstavitvi v petek, je sledilo še ocenjevanje v ringu v soboto, in finale v nedeljo zjutraj.
Atlanta je bila v razredu 12-18 mesecev samic. Na koncu, je bila izmed skoraj 300 prijavljenih psic v njenem razredz, uvrščena na 54 mesto z najvišjo možno oceno, prav dobro. Glede na ves trud in rezultate skozi sezono, smo pričakovali nekaj mest boljše, a smo tudi s tem zadovoljni. Končali smo v prvem ringu (sodnik glede na kvaliteto razdeli pse v posamezne skupine oziroma “ringe” – prvi je vedno najkvalitetnejši), Atlanta pa se je predstavila odlično in glede na njeno obnašanje v krogu mislim da nebi mogla biti boljše pripravljena. Ob tem tudi velika hvala njenemu vodniku Marcosu, ki se je izkazal ne le kot perfekten vodnik (borili smo se in tudi pridobili nekaj mest) temveč tudi kot človek velikega srca. Lep občutek je poznati dobre ljudi iz različnih koncev sveta.
Tekmovanje ima svoj čar, a spletanje prijateljstev, druženje in uživanje ob hobiju, psih ki jih imamo radi… to je to.
Hvala mojemu očetu, ki je kljub temu da je že malce v letih, zbral moči in se odpravil z mano na pot, samo zato da bi lahko bil zraven za podporo.
Hvala, ata.
Hvala tudi Patriciji, za vso pomoč z Atlanto. Hvala moji sestri in moji čudoviti Petri, ki sta tačas skrbeli za pse. Pravzaprav, brez podpore celotne družine, ne bi šlo… Hvala vsem, ker vas imam. 
marcos atlanta bszs 2
Marcos Lopez in Atlanta, čakamo na začetek…
 blaz quenn nachkommen 2
Blaž in Nency de L’Etang Willersin
stadion bszs 2
Pogled ob vstopu na stadion nogometnega kluba Nürnberg FC, kjer se je dogodek odvijal. V skupini potmstva psa Quenn von der Piste Trophe, je bilo skupno 36 psov.
Takole pa izgleda, če ste gledalec. 🙂